Hirdetés feladása – Előkészületek

Semminek nem szokás úgy nekirontani (legalábbis nem ésszerű), mint szopós borjú az anyjának, miért lenne ez így az INGYENES INGATLANHIRDETÉS oldalain? 🙂

Néhány mondatban összefoglaljuk, hogy mire van ahhoz szükség, mit kell előkészíteni, hogy a hirdetéseket gyorsan és precízen megjeleníthesse bárki a honlapunkon.

Nem kell félni; nem fog fájni! Ha gondosan követi útmutatóinkat, akkor az is fel tudja adni könnyedén a hirdetését, aki a számítógépet csak távolról, bottal meri piszkálni. 🙂

Saját adataink

Véleményünk szerint ez a legegyszerűbb dolog; többnyire tudni szoktuk saját adatainkat (név, e-mail cím, telefonszám, honlap és közösségi oldal(aink) címe – amennyiben van, stb.), ezért itt nem szaporítjuk a szót, majd a regisztrációval foglalkozó résznél részletezzük, hogy milyen adatokat kérünk – nincs benne semmi ördöngösség.

Talán itt (is) érdemes elmondanunk, hogy honlapunkon lehetőség van az úgynevezett saját avatarok (avatar: egy olyan kicsiny képecske, logó, fotó, rajz, stb., amely re tekintve az ember azonnal asszociál a tulajdonosra) használatára, ezért nem árt, ha kiválasztunk magunknak egy olyan képet, amely avatarnak alkalmas, majd a saját adatlap kitöltése során eldönthető, hogy feltöltjük-e, használjuk-e. Az avatarokat szolgáltatók (pl. Gravatar, Facebook, Google stb.) honlapunkon nem engedélyezzük, ezeket a szolgáltatásokat kikapcsoltuk.

Ingatlan adatai

Tapasztalataink szerint ez sem szokott nagy problémát okozni; hirdetőink többnyire tudják, hogy mit szeretnének eladni. 😉

Amire adatként szükség lesz: ország, megye, irányítószám, település neve, utca és házszám, és – természetesen – az irányár.

A pontos címre azért van szükségünk, mert ezen adatok alapján az ingatlan helyét egy térképen is megmutatjuk a látogatóknak/érdeklődőknek. Értelemszerűen, ha a jövendőbeli vevőnek nem tudjuk térképen megmutatni az ingatlan helyét, akkor nem biztos, hogy lesz fogalma arról, hogy merrefelé keresse azt.

Ingatlanosok figyelem! Szolgáltatásaink az önök részére is ingyenes, de a szabályok azonosak: pontos címet kérünk feltüntetni! Mi az etikus ingatlanosok támogatói vagyunk, továbbá tudjuk azt, hogy egy erős szakmai alapokon nyugvó ingatlanostól nem lehet csak úgy “elvenni” egy megbízást.

Ingatlan részletes ismertetése

Jobban tesszük, ha nyugodt pillanatunkban már előre megfogalmazzuk, hogy mit szeretnénk elmondani az ingatlanról, ezért – már csak az összefogottság okán is – azt javasoljuk, hogy a számítógépen készítsük elő az ingatlan leírását; írjuk meg előre egy szövegszerkesztővel a bemutatkozást. Fogalmazzuk meg szépen, hogy mekkora, miből van, milyen részekből áll, emeljük ki az előnyöket , ecseteljük a funkciókat és használhatóságukat – de mindig csak az igazat!

Haladjunk közelről távolra (vagy fordítva), az ingatlan bemutatását követően ne felejtkezzünk el bemutatni azt sem, hogy milyen pozitív dolgok vannak a környékünkön.

Honlapunk ezen része megengedi az előre elkészített szöveg bemásolását (szöveg kijelölése Ctrl + C, majd a hirdetési oldalon Ctrl + V), szerkesztését, alakítását, formázását, színezését, tagolását. A hirdetés hossza sincs korlátozva, tessék csak bátran, alaposan bemutatni azt a fránya ingatlant, mintha a vevő már mellettünk állna!

Figyelem! A hirdetés szövegében kép, rajz, logó, kifelé mutató hirdetés, kifelé mutatkozó hivatkozás, egyéb reklám vagy felhívás, vagy hasonló dolgok nem megengedettek. Szerkesztőink ezeket a részeket eltávolítják a hirdetésből, ha valaki mégsem venné figyelembe ezt a kérést.

Képek az ingatlanról

Az emberek imádnak képeket nézegetni, de az is igaz, hogy a képek nézegetése során kialakult első benyomásuktól nehezen szabadulnak – ezért fontos, hogy az ingatlanokról előnyös és jó képeket tegyünk közzé. (Honlapunkon – többek között – erről is írtunk az Ingatlanhirdetéssel a sikeres ingatlanértékesítésért című írásunkban.)

  • a honlapon minden egyes hirdetéshez legalább 1 kép feltöltése kötelező
  • hirdetésenként maximálisan 12 kép feltöltése engedélyezett
  • egy-egy képfájl mérete nem haladhatja meg az 1.024 KB (1 MB) méretet
  • (majdnem) mindegyik népszerű képfájl támogatott, de javasoljuk a .png, .jpg, .jpeg, .gif fájlok használatát
  • javasoljuk, hogy vagy csak fekvő, vagy csak álló formátumú képek kerüljenek feltöltésre, ne keverjük őket (ne forgassuk a kamerát az ingatlan fotózása közben), legjobb a 4:3 arányú, fekvő kép
  • javasoljuk, hogy maximum 2 Mpx felbontást használjunk a fotózáshoz; nem fotókat kell eladnunk, hanem az ingatlant kell bemutatni; ezzel a felbontással nem lesz óriási a képfájl mérete, de eléggé részletgazdagon tudjuk az ingatlant bemutatni (ajánlott az 1.024 x 768-as méret alkalmazása, de 800 x 600-as méretnél ne menjünk lejjebb)

Ha kiválogattuk a képeket, akkor javasoljuk, hogy a képfájlokat nevezzük át valami beszédes névre (az img965478213_01.jpg helyett jobb pl. a Pecs-korosi-utca-teglalakas-konyha.jpg elnevezés, amelynek egyszerű a magyarázata: a keresők a képeket nem olvassák, de a címüket igen, és ezzel is növeljük az eladás esélyeit, ha valaki az interneten keresgél ingatlant, az ugyanarra a helyre több pontot kap pl. a Google-tól). Az átnevezett képfájlok nevében ne legyen ékezet, vagy különleges karakter!

5-10 perc nyugalmas időszak

Higgye el mindenki, ha az itt leírt dolgokat előkészíti a számítógépe egyik sarkában, akkor nincs is több időre szükség ahhoz, hogy a hirdetését feladja. Innen már automatikusan mozog a kéz.