Megkezdtük az INGATLANHIRDETÉS INGYEN honlapunk átépítését

Érdekes módon, már az indulástól fogva rátaláltak a spam-robotok a honlapunkra; mindenféle neveken bejelentkeztek, regisztráltak, üzengettek, stb. Szóval, minden rosszat, amit csak lehetett, kipróbáltak ellenünk. 🙁

Amint észleltüka támadásokat, újabb, és újabb védelmi falat húztunk fel, hogy megvédjük hirdetőinket, a honlapot a kiszolgáló szervert. Tettük ezt meglehetős sikerrel, hiszen nem kaptunk panaszt tovább zaklató levelekről, nem borult össze a szerverünk. Napi 2-4 “sikeres” regisztráció volt az összes nemkívánatos behatolás, amelyeket azonban ügyesen agyoncsaptunk.

Minden támadásra valami ellenintézkedés történt, nagyobb részt a beállított automatizmusok segítségével, mígnem kb. egy hete jelezte a szolgáltatónk, hogy a védelmi rendszerünk annyira aktív, hogy a “csatazaj” már zavarja a szervert. És valóban, mi is észrevettük, hogy egyes hirdetések nem úgy jelennek meg, ahogyan kellett volna, egyes funkciók el kezdtek dadogni, ma például nem mutatja a telefonszámokat.

Ennyi volt! Véget ért a türelmünk; mindent visszabontunk az alapokig, és mást, újat építünk, azonos funkcióval. A fejlesztők egy-két hete már tesztelik egy mintahalmazzal az új, leendő honlapot. Ma nekilátnak a felhasználói és hirdetési adatok átmentéséhez és teszteléséhez. Remélhetőleg 2-3 héten belül elkészülhetnek, és megkezdődhet a tesztüzem, majd az éles üzem!

A magunk részéről nagyon bízunk benne, hogy sikeres lesz a megújulás, és hamarosan megváltozott belsővel és külsővel rukkolhatunk elő. Ha nem, akkor nagy bajban leszünk, mert a hirdetők és az olvasók türelme is véges, és a mi anyagi lehetőségeink is kellően korlátozottak.

Addig is: nagy tisztelettel kérjük megértésüket! Előre is köszönjük szépen!

2017-04-11 20:29