Panorámás családi ház nagy kerttel Pécsett eladó

31.990.000 Ft

Kérelem feldolgozása, kis türelmet ...

Ingatlan ismertetése

A 250 m2 hasznos alapterületű ház 1964-ben épült terméskőből és téglából. Az 1990-es évek közepén teljesen felújították és modernizálták. Az alsó szinten egy önálló, külön bejárattal rendelkező lakás helyezkedik el amely két szobát, ebédlőt, teakonyhát, fürdőszobát és WC-t foglal magába. Egy zárt és egy nyitott terasz, valamint egy külső kamra a kerti vendégségek megrendezését szolgálják.

A felső szint két tágas, parkettával burkolt hálószobát, nagy nappalit, 8-10 személyes ebédlőt, konyhát, fürdőszobát, különálló WC-t és kamrát foglal magába. A kamrából elérhető padlás nagyméretű tárolóhelyként funkcionál. A ház talán legkellemesebb helye egy növényekkel, fákkal határolt bensőséges terasz, amely magasan a kert fölött helyezkedik el és gyönyörű panorámával rendelkezik. Kora tavasztól késő őszig hangulatos hely egy finom vacsora elfogyasztásához, miközben gyönyörködhetünk a sziporkázóan csillagos égbolt és a mélyen alattunk fekvő völgy távoli fényeiben.

A ház fűtését és a meleg-vízellátást gázkazán biztosítja. A hagyományos meleg-vizes radiátorok mellett a felső szinten az ebédlő és a konyha padlófűtéses. Az ebédlő rendelkezik egy fatüzelésű kályha-kandallóval is.
Önálló, 1998-ban épült épületben egy kétautós garázs és egy nagy méretű, fűthető külső kamra van. A kertben egy önálló kerti tároló kapott helyet.

A KERTEK:
A nagy méretű, 2.319 m2 területű telken két kert került kialakításra amelyek különleges szépségű külső teret képeznek a ház környezetében. A kertekben több mint százféle fa, bokor és virágos növény kapott helyet, amelyek évszakonként változó, bensőséges hangulatot teremtenek. A kertet locsolórendszerrel és hangulatos kerti világítással látták el.

A belső, ~400 m2-es kertben számos gyümölcsfa és bokor (cseresznye, meggy, barack, kajszi, körte, málna, ribizli, mogyoró) és többféle szőlőfajta biztosítja kora tavasztól késő őszig az ízletes gyümölcsöket. A déli fekvésű, szubmediterrán éghajlatnak köszönhetően számos gyönyörű fügefa nő amelyek évente közel 100 kg friss fügét teremnek. A belső kert alkalmas kisméretű konyhakert létesítésére és az alapvető zöldségek termesztésére.
A belső kertben, a ház közvetlen közelében kapott helyet egy külső tűzrakó hely, amely egyaránt alkalmas grillezésre és a hagyományos magyar bogrács-főzésre vagy szalonna-sütésre.

A nagyobb, külső kertet kertészmérnök tervezte és telepítette. A kertben különleges dísznövények, fák, bokrok, cserjék, virágok tucatjai képeznek egy idillikus, privát botanikus kertet amely egész éven át gyönyörű környezetet teremt a pihenésre, sportolásra, vendégek fogadására. A kert a méreteinél fogva alkalmas szabadtéri sportolásra, vendégek fogadására, fürdőmedence elhelyezésére. A kert közepén egy kerti pavilon (gazebo) épült, amely ideális és rendkívül békés hely a kikapcsolódásra, pihenésre, olvasásra. Kényelmes helyet biztosít 6-8 fős társaság számára, néhány pohár finom villányi bor melletti beszélgetésre.

Elhelyezkedés

A ház Pécs keleti városrészében helyezkedik el, 5-6 km-re a város centrumától egy csendes zsákutca végén amelynek forgalma elenyésző. A ház egy domb déli lejtőjén épült, gyönyörű panorámával a völgy mélyén elterülő városra és a Villányi borvidék dombjaira. A város centrumába gyakori buszjáratok közlekednek.

Távolságok:

Budapest:  autóval 2 óra 15 perc (221 km) autópályán; közvetlen, légkondicionált vonatokkal 3 óra;

Repülőterek:

  • Pécs-Pogány repülőtér, Pogány (PEV): 30 perc (18 km)
  • Liszt Ferenc Repülőtér, Budapest (BUD): 2 óra 30 perc (233 km), cél-busz járat (shuttle service) működik a budapesti és a bécsi repülőtérre
  • Eszék repülőtér, Osijek (OSI): 1 óra (105 km)
  • Zágráb repülőtér, Zágráb (ZAG): 3 óra (247 km)

Balaton (Magyarország és Közép-Európa legnagyobb tava): 1 óra 30 perc autóval, naponta közvetlen buszjárat a déli partra;

A világhírű Harkányfürdő  és a Villanyi Borvidék: hozzávetőleg 30 km, gyakori buszjáratokkal is elérhető;

Adria: A tengerpart legközelebbi része 4-5 óra alatt érhető el gépkocsival, az út nagy része autópálya.

Pécs, Magyarország ötödik legnagyobb városa, a Dunántúl déli részének kulturális, gazdasági és közigazgatási központja. Lakóinak száma 150 ezer. Kétezer éves város, a rómaiak alapították az I. században. Őskeresztény temetője (Cella Septichora) az UNESCO világörökség része. Püspöki székhely, amelyet az első magyar király, I. István alapított 1009-ben. A több mint 100 éves oszmán-török megszállás idejéből értékes építészeti emlékek maradtak a városban.
Pécs ma a kultúra és a művészet városa. Egyetemén több mint 20 ezer diák tanul magyar, angol és német nyelven. A város nevezetességei és rendezvényei évente több százezer turistát vonzanak a városba.
2010-ben Pécs volt Európa Kulturális Fővárosa.

További információ:

Az alsó szinten jelenleg egy bérlő lakik aki ellátja az ingatlan és a kert gondozását. A szomszédos, közeli ingatlan egy dán világcég tulajdona, amelyben a cégvezető alkalmazottai és családtagjaik laknak.

Angol nyelvű leírás: https://houseinpecs.wordpress.com/

Hirdetési azonosító: 9475b839bef569ec
Telefonszám+36 20 938 1640
Ingatlanközvetítő közreműködését elfogadja?Igen