Hogyan készüljünk elő az ingyenes ingatlanhirdetés feladására

Egyáltalán nem kell megijedni attól, hogy egy hirdetésfelvételi felületen mi fog történni velünk; leginkább semmi olyan, amit 5-15 percnyi időráfordítással ne tudnánk befejezni! 🙂

Ebben a nyúlfaroknyi leírásban nem foglalkozunk azzal, hogy az INGYENES INGATLANHIRDETÉS oldalon hogyan kell regisztrálni (mert aki hirdetést szeretne feladni, vagy egy hirdetésre szeretne válaszolni, annak előzetesen regisztrálnia kell magát a honlapunkon), most csak azt foglaljuk össze, hogy mit készítsünk elő az ingyenes hirdetés feladásához:

1. Legalább 1, de maximum 12 kép szükséges a hirdetéshez

A legideálisabb, ha 4:3 arányú, fekvő helyzetű, 2-4 MPx felbontású képeket válogatunk össze az ingatlan legjobb részleteiről; mi azt tanácsoljuk, haladjunk a főbejárattól a legkisebb helyiségég, kattintgassunk világosban, hogy jó minőségűek legyenek a fotók, majd válogassuk ki a győztes tucatot.

A válogatásnyi képet helyezzük egy olyan könyvtárba a gépünkön, amelyiknek a helyét és nevét nem fogjuk elfelejteni, mert majd szükségünk lesz rá… 🙂

Figyelem! Az ügyesebbek egyszerű képszerkesztő programmal (pl. IrfanView) nem csak a kívánt méretre vághatják a képeiket (ajánlott méret: 1024 x 768 px), eltüntethetnek róla egy-két nemkívánatos dolgot, hanem a képeknek adhatnak olyan címet már a feltöltés előtt is, amit “zabálnak” a böngészők – a böngészők az úgynevezett alt tag-et ki tudják olvasni (a képet magát nem), és ezzel előrébb lehet kerülni a kereséskor kiadott találati rangsorban is).

2. Az ingatlan részletes leírása, ismertetése

Az INGYENES INGATLANHIRDETÉS oldalunkon nincs kötött hossz a leírás tekintetében – érdemes ezt kihasználni! Minél alaposabb, részletesebb egy-egy leírás, annál inkább lehetőséget biztosítunk a majdani vevőnek, hogy “felkészüljön” az ingatlanból, és kihasználhatjuk a lehetőséget a “kedvcsinálásra.

Írjuk le előre, hogy mit szeretnénk megjeleníteni; bármilyen szövegszerkesztővel is dolgozhatunk (vagy felhasználhatjuk korábbi, máshol elhelyezett hirdetésünk szövegét, az ingatlan adatlapot, vagy bármilyen számítógépes feljegyzést), a kész szöveget a Ctrl + A gombok lenyomásával majd kijelölhetjük, és a hirdetés feladásakor majd egyszerűen, a Ctrl + V gomb lenyomásával bemásolhatjuk a helyére, és már csak formázni kell.

A felület megfelelő részén találhatnak maguknak akár HTML szerkesztőt (a haladóknak), vagy vizuális szerkesztőt a szöveg formázására. A szerkesztő felső sorában lévő eszközök segítségével vastagíthatják a betűket, színezhetik, dőlt betűt alkalmazhatnak, stb. A jobboldali utolsó ikonra kattintva második szerkesztési eszközsor fog lenyílni, ami bővebb formázási lehetőséget ad.

(A honlapról kimutató hivatkozás, e-mail cím, telefonszám elhelyezése nem megengedett, mindezen adatokat az adatlapon kell megadni.)

3. Az ingatlan jellemzői szavakban (címke)

A hirdetés feladása során. a jobb oldali oszlopban lehet látni egy olyan dobozt, amelynek az a címe, hogy “Címkék”. Mik ezek a címkék, mire használjuk őket okosan?

A címkék nem mások, mint az ingatlan ismertetése során, a szövegből kiragadott alapszavak, amelyek az ingatlan legjobb, legjellemzőbb tulajdonságaira hívja fel a figyelmet (pl. panoráma, klíma, kertkapcsolat, cirkó, Nagyárpád, igényes, bútorozott, amerikai konyha, stb.)

Két fontos szabály: ragozatlan alakot használjunk (a Google a találatok között a cirkó szóra feldobja a cirkó fűtést is, a cirkóst, is, vagy a panoráma szóra a panorámás, örökpanoráma, csodás panoráma kifejezéseket is, stb.), és az igazán jellemző, kiemelni szándékozott tulajdonságokat.

Ezeket a címkéket a rendszerünk összevonja, számolja, fontosságuk szerint (minél többször mondják, annál feltűnőbben) megjeleníti egy címkefelhőben, valamint a hirdetések alján is, így akinek szempont az alacsony rezsi, akkor arra a címkére (szóra) kattintva kaphat több találatot, akinek az amerikai konyha, az arra, és így tovább.

4. Az ingatlan pontos adatai

Ország, megye, város, utca – legalább ezeket az adatokat meg kell adni ahhoz, hogy a hirdetés mellett megjelenő térkép a lehető legpontosabban mutassa a vevőnek, hogy merre is található a kérdéses ingatlan.

Magánhirdetőknek – hacsak nem a szomszéd házát szeretnék eladni – javasoljuk a házszám megadását is, ingatlanközvetítőknek teljesen egyéni döntés kérdése.

Ugyancsak a magánhirdetőknek ajánljuk, hogy az ingatlan leírásába tegyék be a helyrajzi számot; a komoly vevő, ha akarja, meg is nézheti a tulajdoni lapot – szerintünk ez egy pozitív gesztus.

Ennyi volt az előkészület – ugye, hogy nem is nagy ördöngösség?

Ha valami nem megy mégsem, akkor nyugodtan kérdezzen tőlünk a Kapcsolat menüponton keresztül.

Azt is eláruljuk, hogy minden egyes hirdetést átnézünk, ha nagyon szükséges, akkor javítunk, formázunk, kiegészítünk, hogy az INGYENES INGATLANHIRDETÉS csapatán ne múljon semmi… 🙂