Általános Szerződési Feltételek (ÁSZF) módosítása

Érdekes jelenségre figyeltünk fel az utóbbi időben az INGATLANHIRDETÉS INGYEN oldalunkon; néhány esetben azt tapasztaltuk, hogy a feladni szándékozott ingatlanhirdetéseket olyan képeket csatolnak, amelyen több vízjel is található (és a legtöbb esetben ezeknél a hirdetéseknél a pontos cím sem került megadásra).

Nem elég, hogy az egymás hegyén-hátán lévő vízjelek a fotókról kitakarják az esetleges fontos nézeteket, néha nagyon bután néznek ki, de elindítottak bennünk egy furcsa gondolatsort is: egészen biztos, hogy az illetékes hirdeti az ingatlanát? Nem lehetséges, hogy egyesek ingatlanos üzletük számát olyan ingatlanhirdetéssel gyarapítják, amire nincs is megbízásuk? Vagy, jobb esetben, csak az ingatlankínálatuk mennyiségét növelik, hogy komolyabb ingatlanközvetítőnek tűnjenek?

A lehető legrosszabb feltételezések egyike, ha az ingatlanhirdető (az ingatlanos) egyszerűen csak kényelmes, vagy csak azt bizonyítja az Ügyfelének, hogy “lám, lám, mennyi helyen meghirdettem, fáradoztam érte, ide a magas jutalékot”; véleményünk szerint az etikus ingatlanhirdető (ingatlanos) veszi magának a fáradtságot, és az általa készített, vagy az Ügyféltől kapott eredeti képeket archiválja magának, és minden felületre ezeket az eredeti képeket tölti fel, adjusztálja, nem pedig egy helyre feltölti, majd az ottani automatika eredményét szórja széjjel – aminek olyan eredményét is láthattuk már, hogy a saját vízjelén túl az ingatlanfotókon a Jófogás, az Ingatlan.com, a Duna House logói virítottak…

Véljük és valljuk, hogy első és mindenek feletti az Ügyfél érdeke – legyen az eladó, vagy vevőjelölt -, ezért úgy döntöttünk, hogy módosítjuk az Általános Szerződési Feltételek (ÁSZF) előírásait, ezért egy új pontot iktattunk  be a mai naptól:

a hirdetéshez kapcsolódó képeknek eredeti képeknek kell lennie, azok nem tartalmazhatnak úgynevezett vízjel(ek)et vagy egyéb feliratokat, logókat, logó-szerű képeket, stb – kivéve azon ingatlanos szolgáltatásokat végzők esetén, akik az adatlapjukon a logóképüket előzetesen feltüntették, elhelyezték.
Az ő esetükben a saját logójuk (vízjelük) feltüntetése megengedett, de csak egy példányban, az ingatlanfotó(k) valamelyik sarkában.
Vízjelet (logót) a kép közepére (sarkok valamelyikétől eltérő helyre) elhelyezni nem megengedett.

Reméljük, hogy ezzel az intézkedéssel is az Ügyfelek pontosabb, precízebb kiszolgálását, megbízhatóbb tájékoztatását, tájékozódását segítjük!